PIVOTERENDE DEUREN ALS UNIEKE ROOM DIVIDER

Pivoterende deuren op maat met centraal of excentrisch gepositioneerde pivotscharnieren

Innovatieve pivoterende scharnieren met comfortsluiting die moeiteloos een design statement in uw interieur creëren

Het unieke “Room Divider” concept van Anyway Doors beschikt standaard over onzichtbare pivotscharnieren met een ingebouwde hightech comfortsluiting. De veertechniek werkt actief in beide draairichtingen en laat de deur naar wens 90°, 180° of 360° openen. De scharnieren maken het mogelijk om een tot wel 150kg zware deur vederlicht te bedienen. De Anyway filosofie laat eveneens toe de deur in alle mogelijke richtingen te laten open draaien. Bij een centrale pivot opstelling kan de deur dus oneindig rond draaien.

Pivoterende scharnieren zonder inbouwdelen in de vloer

De compacte bevestiging van de onzichtbare pivoterende scharnieren gebeurt bovenop de vloer, zonder vloerveer of inbouwelementen. De minimale vloerverankering (2 bouten, +-4cm diep) laat montage op elke vloeropbouw toe. Er is zeer veel aandacht aan montage en gebruiksvriendelijkheid besteed in het ontwikkelingsproces, zodat de pivoterende deur zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kan worden, ongeacht de vloeropbouw! De onzichtbare pivotscharnieren zitten volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is.

Het innovatieve “Room Divider” concept van Anyway Doors viel reeds meermaals in de prijzen tijdens internationale designwedstrijden.

  • Schrijnwerk Awards 2014 – laureaat – categorie: innovaties
  • Reddot Award 2015 – winnaar – categorie: product design
  • AZ Awards 2016 – winnaar – categorie: best architectural product
  • Architizer Awards 2016 – “special mention” as an industry leader for architecture and design
  • iF Design Award 2017 – winnaar – Stealth Pivot scharniertechniek

Excentrisch of centraal pivoterende deuren?

Onze pivoterende scharnieren zijn ontwikkeld om zowel excentrisch als centraal gebruikt te worden. Er is een kleine en grote versie van de scharnier. De kleine versie is ontworpen voor deuren tot maximaal 1250mm breedte en wordt op 130mm bevestigd. Bij bredere deuren kan naar keuze met een excentrische of centrale pivotpositie gewerkt worden, waarbij we met de excentrisch opstelling een 1/3 verhouding hanteren voor de positie van het scharnierpunt. Alle Anyway deurpanelen kunnen uitgerust worden met deze techniek. Er is dus een ruime keuze uit volle deuren, glazen pivoterende deuren en glazen kaderdeuren met een aluminium frame voorzien van helder, gezuurd of gekleurde beglazing.

Previous
Next