Home | Binnendeuren | Anyway doors | Pivoterende deuren

Pivoterende deuren als unieke room divider

Innovatieve pivoterende scharnieren met comfortsluiting die moeiteloos een design statement in uw interieur creëren.

Het unieke “Room Divider” concept van Anyway Doors beschikt standaard over onzichtbare pivotscharnieren met een ingebouwde hightech comfortsluiting. De veertechniek werkt actief in beide draairichtingen en laat de deur naar wens 90°, 180° of 360° openen. De scharnieren maken het mogelijk om een tot wel 150kg zware deur vederlicht te bedienen. De Anyway filosofie laat eveneens toe de deur in alle mogelijke richtingen te laten open draaien. Bij een centrale pivot opstelling kan de deur dus oneindig rond draaien.

Pivoterende scharnieren zonder inbouwdelen in de vloer

De compacte bevestiging van de onzichtbare pivoterende scharnieren gebeurt bovenop de vloer, zonder vloerveer of inbouwelementen. De minimale vloerverankering (2 bouten, +-4cm diep) laat montage op elke vloeropbouw toe. Er is zeer veel aandacht aan montage en gebruiksvriendelijkheid besteed in het ontwikkelingsproces, zodat de pivoterende deur zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast kan worden, ongeacht de vloeropbouw! De onzichtbare pivotscharnieren zitten volledig in het deurblad geïntegreerd waardoor op de vloer nagenoeg niets zichtbaar is.

Het innovatieve “Room Divider” concept van Anyway Doors viel reeds meermaals in de prijzen tijdens internationale designwedstrijden.

Schrijnwerk Awards 2014 – laureaat – categorie: innovaties
Reddot Award 2015 – winnaar – categorie: product design
AZ Awards 2016 – winnaar – categorie: best architectural product
Architizer Awards 2016 – “special mention” as an industry leader for architecture and design
iF Design Award 2017 – winnaar – Stealth Pivot scharniertechniek

Excentrisch of centraal pivoterende deuren?

Onze pivoterende scharnieren zijn ontwikkeld om zowel excentrisch als centraal gebruikt te worden. Er is een kleine en grote versie van de scharnier. De kleine versie is ontworpen voor deuren tot maximaal 1250mm breedte en wordt op 130mm bevestigd. Bij bredere deuren kan naar keuze met een excentrische of centrale pivotpositie gewerkt worden, waarbij we met de excentrisch opstelling een 1/3 verhouding hanteren voor de positie van het scharnierpunt. Alle Anyway deurpanelen kunnen uitgerust worden met deze techniek. Er is dus een ruime keuze uit volle deuren, glazen pivoterende deuren en glazen kaderdeuren met een aluminium frame voorzien van helder, gezuurd of gekleurde beglazing.

Met een omlijsting creëer je een perfect afsluitend geheel

Elke pivoterende deur of wand kan worden uitgerust met een omlijsting systeem naar keuze en geniet middels de unieke sluittechniek een volledige afsluiting rondom rond het deurblad. Met deze zichtbare of onzichtbare aluminium omlijstingen wordt een stabiele en solide bevestiging gegarandeerd. Het unieke sluitsysteem biedt ook een verhoogde thermische en akoestische afsluiting. Bij volle deuren wordt standaard ook onzichtbare ventilatie voorzien in het deurblad.

Compatibel met alle omlijstingen van Anyway Doors

  • IBO inbouwomlijsting: onzichtbaar in te pleisteren omlijsting
  • BKO blokomlijsting: minimalistische aluminium blokomlijsting
  • OBO opbouwomlijsting: afneembare aluminium deurlijsten (OBO-a of OBO-b)

Pivoterende deuren zonder omlijsting

Al onze pivoterende deuren kunnen technisch gezien zonder een omlijsting geplaatst worden door de scharniertechniek die volledig in het deurpaneel ingebouwd zit. In dergelijke opstelling worden de pivotscharnieren lokaal bovenop de volledig afgewerkte vloer en het plafond verankerd. Esthetisch gezien is dit de ideale oplossing voor de echte puristen! Onder en boven de deur zit een spatie (kier) van 12.5mm; links en rechts van het deurpaneel 4 a 5mm. Onderaan de deur wordt steeds een borstel geplaatst. Links, rechts en bovenaan blijft altijd een kier aangezien een borstel zou aftekenen op uw geschilderde muur.

Wij adviseren uit praktische overwegingen om in residentiële woningen te werken met de minimalistische BKO-omlijsting (25mm) of een onzichtbare IBO-omlijsting. Indien u een goede akoestische en thermische barrière wenst te creëren, dan is er geen beter afsluitend geheel dan onze minimalistische omlijstingen in combinatie met onze gepatenteerde sluittechnologie.