Home | Binnendeuren | Anyway doors | Schuifdeuren

Schuifdeuren op maat: “SLIDE-A-WAY”

SLIDE-A-WAY schuifdeuren zijn doordacht en praktijkgericht ontworpen. Deze schuifdeur systemen onderscheiden zich door een compacte vormgeving met onzichtbaar geïntegreerde technieken en hoogwaardige afwerking. Anyway lanceerde recent een nieuw railsysteem met geïntegreerde soft-close remtechniek, die bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en veilige bediening. Ze zijn ideaal als optisch scherm tussen 2 ruimten of als kastafsluiting.

De beoogde functie, locatie en opstelling zijn bepalend voor de materiaalkeuze en het schuifwandtype. De aluminium rail is ontworpen om zowel tegen de wand als tegen het plafond bevestigd te worden, afhankelijk van de opstelling en de beschikbare ruimte. Het schuifdeur systeem is uitgerust met een lokale vloergeleider zodat er niets hindert of zichtbaar is in de deuropening.

Wat is de ideale toepassing?

De ideale toepassing van een schuifdeur is bijvoorbeeld tussen woonruimte en keuken, tussen woonruimte en bureel, tussen slaapkamer en dressing of tussen slaapkamer en badkamer. Allemaal ruimtes die bij elkaar mogen aansluiten, maar waar soms een optische afsluiting gewenst is die zo weinig mogelijk ruimte inneemt.

Schuifwanden zijn zeer trendy & actueel, maar ze zijn minder aangewezen tussen locaties met hoge passage of verhoogde akoestische en thermische eisen zoals bijvoorbeeld tussen hal en woonkamer.

Glazen schuifdeur mogelijkheden

SLIDE-A-WAY glazen schuifdeuren kunnen in 2 samenstellingen aangeboden worden. De meest sobere en puristische versie bestaat uit een 10mm dik glazen paneel van gehard Securit glas dat in een bovenrail bevestigd wordt. Deze schuifdeur kan in verschillende glassoorten aangeboden worden, variërend van helder glas, gezuurd glas, gezandstraald glas met motieven tot gekleurde glassoorten die al of niet van een gezuurd mat oppervlak voorzien worden om de doorkijk te beperken.

De 2de optie is een geanodiseerd aluminium frame, dat naar keuze zwart of naturel (zilver) afgewerkt wordt met daarin afhankelijk van de gekozen glassoort, 6 tot 8mm dikke geharde Securit beglazing. Met dit profiel wordt de populaire “steel look” schuifdeur vervaardigd, die optioneel van aluminium onderverdelingen kan voorzien worden op het glas. Ook in deze samenstelling is keuze uit een breed gamma glassoorten. Deze schuifdeur heeft een iets betere afsluiting door de ingebouwde borstel onderaan.

Schuifdeuren op maat met ruime keuze aan afwerkingen

SLIDE-A-WAY schuifdeuren worden volledig op maat gemaakt en kunnen met diverse materialen afgewerkt worden. Het gamma varieert van glazen schuifdeuren met een ruime keuze aan glassoorten tot volledig afgewerkte “volle” schuifdeurpanelen.

De volle schuifdeuren worden opgebouwd uit aluminium, Resopal Massiv (3mm HPL) en een speciale PU-samenstelling om een vlak en stabiel deurpaneel te garanderen. Anyway schuifdeuren zijn steeds volledig afgewerkt, waardoor ze dus onderhoudsvriendelijk, kleurvast en zeer krasbestendig zijn. Tevens dienen ze nooit geschilderd te worden. Er is keuze uit een 35-tal verschillende kleuren en houtimitatie afwerkingen. Kleurstalen zijn te verkrijgen via onze toonzalen.

Schuifdeuren met functionele meerwaarde

  • Compacte aluminium rail
  • Onzichtbare lokale vloergeleiding
  • Soft-close remtechniek
  • Wand- of plafondmontage
  • Stabiel en volledig afgewerkt deurpaneel
  • Uitgebreide collectie ingebouwde grepen

Moderne schuifdeur op maat

Een gouden regel: informeer u tijdig over toepassing en voorbereidingen!
Vanwege de complexiteit die soms gepaard kan gaan met schuifdeuren is het aangewezen om een toonzaal in uw buurt te bezoeken, waar alle mogelijkheden duidelijk geëxposeerd staan en Anyway medewerkers u graag gericht adviseren. Om een gedetailleerde offerte op te kunnen maken, is een correcte analyse van uw verwachtingen en de technische opstelling noodzakelijk, hierin kunnen onze interieur vormgevers u perfect assisteren. Bereid uw bezoek voor en breng zeker een plan of schets mee en eventueel enkele foto’s van de ruimte of deuropening zodat iedereen zich goed kan inleven uw situatie.